
- reklama -
Suroviny
- vepřová krkovice – plátky
- cibule
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- staročeské koření Vitana
- žampiony (sterilované)
- myslivecká omáčka Nikal
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme, osušíme. Posypeme staročeským kořením, solí, pepřem a vložíme do pekáčku na nakrájenou cibulku (na kostičky).
-
Necháme chvilku proležet a pak pečeme do změknutí masa.
-
Maso v průběhu pečení podléváme teplou vodou.
-
Po upečení maso vyjmeme z pekáčku, šťávu slijeme, do pekáčku vlijeme trochu vody a „odstraníme“ výpek ze strany pekáčku, který přidáme do šťávy. Uvedeme do varu a přidáme rozmíchanou „mysliveckou omáčku“ (rozmícháme 2 lžíce v trošce vody).
-
Přidáme plátky žampionů, maso a provaříme několik minut.
-
Podáváme s bramborem, rýží, knedlíkem…
Poznámka od kuchařky
Výrobky f. Nikal mám velice ráda, lze je zakoupit na
http://shop.nikal.cz/omacky-nikal/
Tento recept najdete také na: http://www.zdravavarecka.cz/
Kuchařka: Iljusa









