
Suroviny
- 10 bílků
- 200 g moučkového cukru
- 120 g hladké mouky
- 80 g mletých vlašských ořechů
- Krém je v pracovním postupu.
Postup přípravy receptu
-
Bílky ušleháme s cukrem do husté pěny. Zašleháme mouku a nakonec ořechy.
-
Těsto rozdělíme na tři části. Nachystáme tři plechy vyložené papírem. Na každý plech rozetřeme
třetinu těsta a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C. -
Když těsto zezlátne, vyndáme ho z trouby a ihned vyklopíme na vál a sloupneme opatrně papír. Necháme vychladnout. Takto upečeme všechny tři pláty těsta.
-
Štafetky plníme kávovým krémem a máčíme v čokoládové polevě. Krém: 1 vanilkový pudink bez vaření Creme Ole, 1 máslo, 1 porce kapučína – použijte prášek – nezalévat vodou (používám porcované bez příchutí, nebo vrchovatou polévkovou lžíci kapučína z velkého balení), 3 lžíce vychladlé kávy (uvařím silného „turka“ – dám 2 plné kávové lžičky kávy na 1 deci vody, může být i instantní, ale není tak výrazná chuť krému), 1,5 dl mléka, cukr podle chuti.
-
Šlehačem pudink ušleháme v mléce s kávou a cukrem, až je hustý a pak zašleháme máslo a porci kapučína. Krém musí být hladký a pevný.
-
Plát těsta potřeme polovinou krému a položíme na něj druhý plát, který opět potřeme krémem a na závěr zakryjeme posledním plátem.
-
Ostrým nožem nakrájíme obdélníčky, které máčíme v čokoládové polevě, na alobalu necháme zaschnout a dáme do chladna rozležet.









