- reklama -
Suroviny
- 1 srnčí panenka
- 50 g špeku
- 1 cibule
- 50 g másla
- 1 menší mrkev (na kostičky)
- 1/2 kořenové petržele (na kostičky)
- 1/4 menšího celeru (na kostičky)
- 5 kuliček celého pepře+ 2 kuličky nového koření + 2 kuličky jalovce
- 2 bobkové listy
- 1 PL cukru
- 1 PL citronové šťávy
- 2 DCL červeného vína
- 1 PL kečupu
- sůl
- pepř
- 1 PL hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Panenku prošpikujeme proužky špeku, osolíme, opepříme. V kastrolu si rozehřejeme máslo a maso opečeme.
-
Opečené maso vyndáme a do výpeku dáme nakrájenou zeleninu, přidáme koření a nakrájenou cibuli necháme restovat. Do zarestované zeleniny dáme cukr, necháme zkaramelizovat.
-
Dále přidáme kečup a citronovou šťávu, zalijeme červeným vínem a vložíme maso.
-
Dusíme doměkka, je-li potřeba podlijeme trochou vody. Měkké maso vyndáme, šťávu zaprášíme hl. moukou, necháme provařit.
-
Maso nakrájíme na plátky a provařenou omáčku propasírujeme na maso.
Kuchařka: suslajda