Srnčí panenka na víně

256
- reklama -

Suroviny

1 srnčí panenka
50 g špeku
1 cibule
50 g másla
1 menší mrkev (na kostičky)
1/2 kořenové petržele (na kostičky)
1/4 menšího celeru (na kostičky)
5 kuliček celého pepře+ 2 kuličky nového koření + 2 kuličky jalovce
2 bobkové listy
1 PL cukru
1 PL citronové šťávy
2 DCL červeného vína
1 PL kečupu
sůl
pepř
1 PL hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Panenku prošpikujeme proužky špeku, osolíme, opepříme. V kastrolu si rozehřejeme máslo a maso opečeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Opečené maso vyndáme a do výpeku dáme nakrájenou zeleninu, přidáme koření a nakrájenou cibuli necháme restovat. Do zarestované zeleniny dáme cukr, necháme zkaramelizovat.

  3. Dále přidáme kečup a citronovou šťávu, zalijeme červeným vínem a vložíme maso.

  4. Dusíme doměkka, je-li potřeba podlijeme trochou vody. Měkké maso vyndáme, šťávu zaprášíme hl. moukou, necháme provařit.

  5. Maso nakrájíme na plátky a provařenou omáčku propasírujeme na maso.