
- reklama -
Suroviny
- srnčí kýta nebo panenka
- olej
- Solamyl
- ananas v konzervě – kolečka
- máslo
- voda
- mletý pepř
- kořenící směs divočina
- sůl
- mletý jalovec
Postup přípravy receptu
-
Očištěné maso nakrájíme na medailonky, okořeníme všeckým kořením, osolíme, pokapeme olejem, dáme do misky, přikryjeme a necháme odpočinout v lednici nejlépe do druhého dne. Maso krásně zkřehne.
-
Z ananasu slijeme šťávu do sklenice a kolečka přepůlíme.
-
Na pánev dáme trochu oleje, rozpálíme a maso na něm opečeme po obou stranách. Podlijeme polovinou šťávy z ananasu, přidáme máslo, chvilku restujeme, přidáme ananas, přikryjeme poklicí a za občasného promíchání a podlévání šťávou dusíme do měkka.
-
V troše vody rozmícháme asi lžíci solamylu a zahustíme omáčku, chvilku provaříme. Podáváme s hranolkama nebo pečenýma bramborama a zeleninou.
Kuchařka: kucerova45