Suroviny
6 porcí
- 1 kg srnčí kýty
- 3 cibule
- 1 jablko-sladkokyselé
- 150-200 g loveckého salámu
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce rybízové marmelády
- 1 lžíce brusinkového džemu
- 1/2 pórku bílá část
- 1 lžíce worcesteru
- citronová šťáva z 1/2 citrónu
- 1 lžička citronové kůry
- masový vývar, eventuelně Masox
- 2 lžíce hladké mouky nebo Solamyl
- kousek másla
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Ze srnčí kýty si upravíme plát, nebo více plátků, naklepeme je, osolíme, opepříme, potřeme rozpuštěným máslem, pokapeme citronovou šťávou, plát si stočíme, dáme do plastové folie a necháme ho v lednici nejlépe od večera do rána odpočívat.
-
Druhý den si plát masa roztočíme, máslo seškrabeme do pánve a maso natřeme zevnitř kde budeme plnit hořčicí a rybízovou marmeládou, dáme větší kus pórku a polovinu nakrájeného loveckého salámu a obtočíme nití.
-
Do PH si rozprostřeme nakrájené cibule nadrobno, zalijeme 500 ml masového vývaru, do něj rozmícháme brusinkový džem, 1 lžíci hořčice, šťávu a kůru z citronu a nadrobno nakrájeným jablkem.
-
Než vložíme závitek, dáme si k máslu na pánvi trošku oleje a závitek zprudka po všech stranách opečeme, aby se maso zatáhlo, pak ho vložíme do PH s připravenou směsí, polijeme výpekem a začínáme pomalit
-
. Během pomalení po 2 a půl hodinách přidáme horký vývar, podle toho, kolik chceme omáčky a v trošce vývaru rozmícháme mouku a zahustíme ke konci, necháme ještě 30 minut pomalit.
-
Můžeme dochutit, dosolit a do omáčky nakrájet na malé proužky lovecký salám.
Poznámka od kuchařky
Měla jsem docela mladé srnčí maso a pomalila jsem ho 3 hodiny-bylo to moc, maso se rozpadávalo a já měla co dělat, abych ho naservírovala po nařezání na talíř vcelku, ale vynikající to bylo i s roztřepaným masem, to si pište.
Tuto lahůdku si můžeme uvařit i bez PH na sporáku!