Srnčí lovecké závitky

184
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 kg srnčí kýty
3 cibule
1 jablko-sladkokyselé
150-200 g loveckého salámu
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce rybízové marmelády
1 lžíce brusinkového džemu
1/2 pórku bílá část
1 lžíce worcesteru
citronová šťáva z 1/2 citrónu
1 lžička citronové kůry
masový vývar, eventuelně Masox
2 lžíce hladké mouky nebo Solamyl
kousek másla
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ze srnčí kýty si upravíme plát, nebo více plátků, naklepeme je, osolíme, opepříme, potřeme rozpuštěným máslem, pokapeme citronovou šťávou, plát si stočíme, dáme do plastové folie a necháme ho v lednici nejlépe od večera do rána odpočívat.


    Zobrazit celý recept

  2. Druhý den si plát masa roztočíme, máslo seškrabeme do pánve a maso natřeme zevnitř kde budeme plnit hořčicí a rybízovou marmeládou, dáme větší kus pórku a polovinu nakrájeného loveckého salámu a obtočíme nití.

  3. Do PH si rozprostřeme nakrájené cibule nadrobno, zalijeme 500 ml masového vývaru, do něj rozmícháme brusinkový džem, 1 lžíci hořčice, šťávu a kůru z citronu a nadrobno nakrájeným jablkem.

  4. Než vložíme závitek, dáme si k máslu na pánvi trošku oleje a závitek zprudka po všech stranách opečeme, aby se maso zatáhlo, pak ho vložíme do PH s připravenou směsí, polijeme výpekem a začínáme pomalit

  5. . Během pomalení po 2 a půl hodinách přidáme horký vývar, podle toho, kolik chceme omáčky a v trošce vývaru rozmícháme mouku a zahustíme ke konci, necháme ještě 30 minut pomalit.

  6. Můžeme dochutit, dosolit a do omáčky nakrájet na malé proužky lovecký salám.

Poznámka od kuchařky

Měla jsem docela mladé srnčí maso a pomalila jsem ho 3 hodiny-bylo to moc, maso se rozpadávalo a já měla co dělat, abych ho naservírovala po nařezání na talíř vcelku, ale vynikající to bylo i s roztřepaným masem, to si pište.

Tuto lahůdku si můžeme uvařit i bez PH na sporáku!