- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 1 kg jater
- smetana na vaření
- kořenová zelenina:
- 1 ks mrkev
- 1 ks petržel
- 1/2 celeru
- lžíce másla
- vývar
- celý pepř
- mletý pepř
- nové koření
- tymián
- bobkový list
- slanina
- mléko
Postup přípravy receptu
-
Očistěná játra vložíme na 2 hodiny do mléka, potom je vyjmeme, osušíme a protáhneme slaninou, opepříme a dáme dusit na máslo a osmaženou zeleninu. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián. Zalijeme vývarem z kostí a dusíme do měkka.
-
Měkká játra vyjmeme, nakrájíme na tenké plátky a dáme na mísu.
-
Do šťávy přidáme 1/4 litru smetany, ve které rozkvedláme 2 lžíce hladké mouky, hodně povaříme, přecedíme a hotová játra podáváme s rýží.
Kuchařka: hemriettas