Srnčí guláš v papiňáku (tlakovém hrnci)

486
- reklama -

Suroviny
4 velké porce

600 g srnčího masa (měla jsem kousek kližky a krku)
100 g špeku
2 PL sádla
2 větší cibule
10 kuliček jalovce
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
na špičku lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
2 PL mleté červené papriky
3 stroužky prolisovaného česneku
2 PL hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí maso zbavíme případného loje, opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné kostky.


    Zobrazit celý recept

  2. V papiňáku na sádle necháme do růžova osmahnout na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme až na mletou papriku všechno koření a lehce zarestujeme.

  3. Přimícháme pokrájené maso, promícháme a dusíme ve vlastní šťávě, až se tekutina vydusí. Pak zasypeme mletou paprikou, znova promícháme, 1/2 minutky restujeme, přilijeme 5 dl horké vody, hrnec uzavřeme a pod tlakem na mírném plameni vaříme 40 minut.

  4. Hrnec necháme ochladit, přidáme prolisovaný česnek, přilijeme hladkou mouku rozmíchanou v 1 dl studené vody a za občasného promíchání 10 minut provaříme. Podávala jsem s čerstvým chlebem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj „Speciality myslivecké kuchyně“ RCP jsem si trochu poupravila a dobu vaření protáhla. V knize uvádějí 20 minut, ale maso po této době bylo tuhé, tak jsem ještě 20 minut přidala.

Toto jídlo byla moje premiéra. Hrozně jsem se bála, co z toho vyleze, ale manžel mě pochválil a chutnalo nám oběma:-)