Suroviny
4 velké porce
- 600 g srnčího masa (měla jsem kousek kližky a krku)
- 100 g špeku
- 2 PL sádla
- 2 větší cibule
- 10 kuliček jalovce
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- na špičku lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
- 2 PL mleté červené papriky
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- 2 PL hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Srnčí maso zbavíme případného loje, opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné kostky.
-
V papiňáku na sádle necháme do růžova osmahnout na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme až na mletou papriku všechno koření a lehce zarestujeme.
-
Přimícháme pokrájené maso, promícháme a dusíme ve vlastní šťávě, až se tekutina vydusí. Pak zasypeme mletou paprikou, znova promícháme, 1/2 minutky restujeme, přilijeme 5 dl horké vody, hrnec uzavřeme a pod tlakem na mírném plameni vaříme 40 minut.
-
Hrnec necháme ochladit, přidáme prolisovaný česnek, přilijeme hladkou mouku rozmíchanou v 1 dl studené vody a za občasného promíchání 10 minut provaříme. Podávala jsem s čerstvým chlebem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj „Speciality myslivecké kuchyně“ RCP jsem si trochu poupravila a dobu vaření protáhla. V knize uvádějí 20 minut, ale maso po této době bylo tuhé, tak jsem ještě 20 minut přidala.
Toto jídlo byla moje premiéra. Hrozně jsem se bála, co z toho vyleze, ale manžel mě pochválil a chutnalo nám oběma:-)