
Suroviny
- srnčí kýta
- cibule
- olej
- koření na divočinu (kupované nebo si připravíme sami – že podrtíme v hmoždíři celý pepř, nové koření, jalovec, tymián a kousek bobkového listu)
Postup přípravy receptu
-
Kýtu vykostíme a nakrájíme na plátky.
-
Naklepeme v mikrotenovém sáčku, po okrajích nařízneme, aby se nám při opékání nekroutilo, a pak ho potřeme lehce olejem a okořeníme. Zásadně nesolíme, zbytečně by pouštělo šťávu.
-
Do misky dáme několik koleček cibule nakrájené na kroužky, na ni položíme maso a takto prokládáme jednotlivé vrstvy.
-
Přikryjeme mikrotenovým sáčkem, zatížíme a necháme v ledničce, klidně i 2-3 dny proležet.
-
Před smažením odstraníme cibuli, popř. i kousky koření, osolíme a pak zprudka opečeme na rozpáleném sádle nebo oleji.Doporučuji maso z ledničky vyndat v předstihu, abyste ho nevkládali do omastku studené, omastek by se ochladil a pak by nebyly biftečky správně šťavnaté.
Poznámka od kuchařky
Příloha: opečené brambory, hranolky a zeleninová obloha s volským okem. Srnčí maso lze nahradit kvalitním hovězím.