
Suroviny
- Na korpus:
- 4 vejce
- 210 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 150 ml oleje
- 100 ml vroucí vody
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa.
- krém –
- nutela
- máslo
- marmeláda
- 2-3 banány
- marcipán
- modelovací hmota
- červené barvivo
Postup přípravy receptu
-
Korpus: Je to recept do formy 23 cm, takže na větší přizpůsobíme množství. Ušleháme žloutky s půlkou cukru do husta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva.
-
Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat).
-
Třetinu těsta oddělit do jiné misky a obarvit kakaem, těsto dávat lžící střídavě dvě světlé – jedna tmavá doprostřed vymazané a vysypané formy. Nešlehat celá vejce, protože pak není dort tak nadýchaný!
-
Pečeme 40 minut na 180°C, ve větší formě přizpůsobíme délku pečení.
-
Krém: Vyšlehat máslo a do něj přišlehat nutelu.
-
Korpus rozkrájíme na tři díly promažeme marmeládou a krémem, poklademe podélně rozkrojenýma banánama.
-
Modelovací hmotu rozválíme mezi igelitem a dort pokryjeme, marcipán obarvíme červenou barvou (v trošce vody rozmíchat a vmačkat do marcipánu, pokud se hmota lepí, přidat moučkový cukr) z červené modelovací hmoty po rozválení vykrájíme srdíčka a poklademe pokrytý dortík.
Poznámka od kuchařky
marcipán i modelovací hmota se dá koupit v Tescu, kauflandu i Intersparu, dort je lepší pokrýt modelovací hmotou, ta je bílá, marcipán je béžový, pokud se obarví nevadí to.