Srdíčkové jednohubky

112
- reklama -

Suroviny

Rajčatové želé:
1/2 l pasírovaných rajčat
6 plátků želatiny nebo přiměřené množství sypké
sůl
2-3 bobkové listy
malá šalotka
trošku olivového oleje
několik kuliček nového koření
několik kuliček pepře
trošku sušené bazalky
Dále:
rohlík (nebo jiné pečivo)
žervé
1 stroužek česneku
čerstvá bazalka
mozzarella (nejlépe vážená u pultového prodeje – obsahuje méně vody nebo sáčková hodně dobře okapaná)

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu namočíme na cca 10 minut do asi 3-4 lžic studené vody.

  2. Na oleji osmahneme cibulku do slovita, zalijeme rajčaty, přidáme koření a chvíli podusíme. Pak přepasírujeme nebo aspoň přecedíme.

  3. Želatinu zahřejeme na mírném plameni jen do doby, než se rozpustí. Pak k ní přidáme několik lžic ochuceného pyré, promícháme a vlijeme do zbytku pyré.

  4. Mělkou nádobu vyložíme potravinovou fólií a nalijeme do ní pyré. Necháme ztuhnout, nejlépe přes noc.

  5. Žervé rozmícháme s prolisovaným česnekem a nasekanou bazalkou. Namažeme na kolečka z pečiva. Ze ztuhlého želé a plátků mozzarelly vykrájíme srdíčka a dozdobíme.

Poznámka od kuchařky

Nápad jsem našla tady:

http://www.varecha.pravda.sk/recepty/paradajkovy-a…