
- reklama -
Suroviny
- Rajčatové želé:
- 1/2 l pasírovaných rajčat
- 6 plátků želatiny nebo přiměřené množství sypké
- sůl
- 2-3 bobkové listy
- malá šalotka
- trošku olivového oleje
- několik kuliček nového koření
- několik kuliček pepře
- trošku sušené bazalky
- Dále:
- rohlík (nebo jiné pečivo)
- žervé
- 1 stroužek česneku
- čerstvá bazalka
- mozzarella (nejlépe vážená u pultového prodeje – obsahuje méně vody nebo sáčková hodně dobře okapaná)
Postup přípravy receptu
-
Želatinu namočíme na cca 10 minut do asi 3-4 lžic studené vody.
-
Na oleji osmahneme cibulku do slovita, zalijeme rajčaty, přidáme koření a chvíli podusíme. Pak přepasírujeme nebo aspoň přecedíme.
-
Želatinu zahřejeme na mírném plameni jen do doby, než se rozpustí. Pak k ní přidáme několik lžic ochuceného pyré, promícháme a vlijeme do zbytku pyré.
-
Mělkou nádobu vyložíme potravinovou fólií a nalijeme do ní pyré. Necháme ztuhnout, nejlépe přes noc.
-
Žervé rozmícháme s prolisovaným česnekem a nasekanou bazalkou. Namažeme na kolečka z pečiva. Ze ztuhlého želé a plátků mozzarelly vykrájíme srdíčka a dozdobíme.
Kuchařka: zizala