
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 hrnek rýže (250 ml)
- 1 hrnek vlasových nudlí
- olivový olej
- 1 větší cibule
- 1 tácek drůbežích srdíček
- kousek pórku
- 1/2 sáčku mražené zeleniny (kde je dost druhů nebo čerstvou)
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce Vegety
- sojová omáčka
- 100 g tvrdého nastrouhaného sýra
- pepř
- sůl
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme rýži, jak je kdo zvyklí(já jí dělám v mikrovlnce podle Jany Remků a vařím si jí den před), srdíčka si nařežeme na půlky a dáme je dusit na pokrájenou cibulku s pórkem, za chvíli přidáme veškerou zeleninu nakrájenou na čtverečky, osolíme, přidáme pepř, Vegetu, česnek a zastříkneme sójovou omáčkou(kolik kdo chce).
-
Když jsou srdíčka měkká, přidáme vychladlou rýži, pořádně promícháme, zahřejeme a přidáme vlasové nudle, které hodně zamícháme do rýže, můžeme ještě dochutit, přikryjeme poklicí a nudle se nechají dojít. Navrch můžeme dát strouhaný sýr a petrželku.
Poznámka od kuchařky
Na tuhle dobrůtku jsem dodělala 3 sáčky zeleniny( fazolky, hrášek, babiččinu směs), dodělala jsem nudle-tím pádem jsou zbytky fuč!
Kuchařka: Bibinka