Srdíčková rýže s vlasovými nudlemi

74
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 hrnek rýže (250 ml)
1 hrnek vlasových nudlí
olivový olej
1 větší cibule
1 tácek drůbežích srdíček
kousek pórku
1/2 sáčku mražené zeleniny (kde je dost druhů nebo čerstvou)
3 stroužky česneku
1 lžíce Vegety
sojová omáčka
100 g tvrdého nastrouhaného sýra
pepř
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme rýži, jak je kdo zvyklí(já jí dělám v mikrovlnce podle Jany Remků a vařím si jí den před), srdíčka si nařežeme na půlky a dáme je dusit na pokrájenou cibulku s pórkem, za chvíli přidáme veškerou zeleninu nakrájenou na čtverečky, osolíme, přidáme pepř, Vegetu, česnek a zastříkneme sójovou omáčkou(kolik kdo chce).

  2. Když jsou srdíčka měkká, přidáme vychladlou rýži, pořádně promícháme, zahřejeme a přidáme vlasové nudle, které hodně zamícháme do rýže, můžeme ještě dochutit, přikryjeme poklicí a nudle se nechají dojít. Navrch můžeme dát strouhaný sýr a petrželku.

Poznámka od kuchařky

Na tuhle dobrůtku jsem dodělala 3 sáčky zeleniny( fazolky, hrášek, babiččinu směs), dodělala jsem nudle-tím pádem jsou zbytky fuč!