
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 vepřové srdce
- 200 g česnekové slaniny
- 1 větší cibule
- 500 g mrkve
- 1 větší kedlubna
- 1 lahůdková cibulka
- šťávu z 1/2 citronu
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce Vegety
- 1/2 kostky masoxu (kdo nechce, nemusí dávat)
- hladká mouka na jíšku
- olivový olej
- pažitka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív si dáme dusit srdíčko, které nakrájíme na menší kousky, do kastrolu na olej s nakrájenou slaninou dáme osmažit pokrájenou cibulku a vložíme srdíčko, které chvíli dusíme ve vlastní šťávě, pak přidáme vodu, masox a necháme dusit.
-
Mrkev a kedlubnu nakrájíme na malé kostičky, které dáme na olej orestovat, přidáme sůl, cukr, citronovou šťávu, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Ke konci si s oleje a mouky uděláme jíšku, kterou zahustíme zeleninu a přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku.
-
Pokud je maso měkké, přendáme do něho hotovou zeleninu, zasypeme pažitkou, promícháme, povaříme, doladíme solí a je hotovo.
Poznámka od kuchařky
I při malování vítězí improvizace ve stylu: co se nachází doma.
Kuchařka: Bibinka