
- reklama -
Suroviny
- 1 vepřové srdíčko
- 1/2 mražené zeleniny (mrkev, hrách, kukuřice (případně pórek)
- 1 smetana (12%)
- 2 lžice hladké mouky
- 5 dkg másla
- 1/2 kostičky masoxu
- sůl
- pepř
- 3/4 l mléka
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme srdíčko – nejlépe vepřové – cca 1 hodinu, aby bylo měkké.
-
Uvaříme mraženou zeleninu – zeleninová směs (mrkev, kukuřice, hrášek) a přidáme malý kousek masoxu – vaříme do změknutí asi 15 minut
-
Do kastrolu dáme kousek másla, rozpustíme a přidáme dvě lžíce mouky, mícháme , když trošku zezlátne, přilijeme cca 3/4 l mléka. Vytvoří se nám hladká omáčka. Do ní přidáme trošku soli, pepř…. vaříme asi 5 minut, pak přilijeme smetanu (12%).. zase mícháme….
-
Do omáčky přidáme uvařenou zeleninu a uvařené srdíčko nakrájené na plátky …. dle chuti přisolíme,
-
Podáváme s těstovinami nebo s rýží.
Kuchařka: Ludmila B