Srdce na smetaně se zeleninou

64
- reklama -

Suroviny

1 vepřové srdíčko
1/2 mražené zeleniny (mrkev, hrách, kukuřice (případně pórek)
1 smetana (12%)
2 lžice hladké mouky
5 dkg másla
1/2 kostičky masoxu
sůl
pepř
3/4 l mléka

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme srdíčko – nejlépe vepřové – cca 1 hodinu, aby bylo měkké.

  2. Uvaříme mraženou zeleninu – zeleninová směs (mrkev, kukuřice, hrášek) a přidáme malý kousek masoxu – vaříme do změknutí asi 15 minut

  3. Do kastrolu dáme kousek másla, rozpustíme a přidáme dvě lžíce mouky, mícháme , když trošku zezlátne, přilijeme cca 3/4 l mléka. Vytvoří se nám hladká omáčka. Do ní přidáme trošku soli, pepř…. vaříme asi 5 minut, pak přilijeme smetanu (12%).. zase mícháme….

  4. Do omáčky přidáme uvařenou zeleninu a uvařené srdíčko nakrájené na plátky …. dle chuti přisolíme,

  5. Podáváme s těstovinami nebo s rýží.