Suroviny
4-6 porcí
- celé vepřové srdce
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 50 g slaniny
- 2 hrsti malých bílých fazolí
- 1 jarní cibulka
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce petrželky
- 1 paprika lusk
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžíce mleté červené papriky
- tvrdý nastrouhaný chleba na zahuštění
- sádlo (nebo olej)
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Srdce si nakrájíme na kusy velké jako na guláš, cibule nadrobno, česnek na plátky, papriku na menší kousky a jarní cibulku na kolečka.
-
Na sádlo si dáme v papiňáku osmažit cibuli dohněda, přidáme srdce, které zprudka necháme zatáhnout ze všech stran a papriku, kterou necháme jen moment osmahnout a zalijeme vodou, nebo vývarem, aby bylo srdce ponořené, přidáme kousky papriky, fazole, česnek na plátky, mírně osolíme a necháme vařit v zavřeném papiňáku-srdce se dělá déle, asi 1 hod, aby bylo měkké, nebo si ho můžeme nejdřív povařit a vývar pak použít na zalití srdce.
-
Až se nám papiňák otevře, dáme jarní cibulku, rajčatový protlak, majoránku, nastrouhaný chleba a kdybychom chtěli ještě hustější vývar tak dáme hladkou mouku rozmíchanou v malém množství vody. Doladíme solí, pepřem, vodou nebo vývarem podle toho, kolik potřebujeme porcí, promícháme, provaříme a je hotovo.
Poznámka od kuchařky
Vyzkoušejte, není to drahé a je to opravdu výborné chuti, hlavně pro milovníky gulášů! Podávala jsem s rýží a mohou být knedlíky, brambory, těstoviny, nebo jen tak s pečivem.