
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 3 odměrky rýže cca 150 g
- 400-500 g vepřové kotlety
- 250 ml vývaru – ne kostka Maggi
- 1 cibule
- 1 malá sklenice leča (použil jsem domácí, cca 250 g)
- sterilovaná kapie, okurka, řepa
- 1 plechovka hrášku, včetně nálevu
- 2 PL protlaku (cca 60 g – nejmenší plechovka)
- sůl, pepř
- 1/2 KL papriky
- sádlo
- strouhaný eidam
Postup přípravy receptu
-
Ve větším množství tuku orestujeme osolené a opepřené maso do zlaté barvy. Maso vyjmeme, tuk slijeme a do výpeku vložíme cibulku. Krátce opečeme a přidáme protlak a papriku, lehce orestujeme a přidáme lečo i s nálevem. Krátce (cca 5-7 min.) podusíme pod pokličkou.
-
Do základu vrátíme maso, krátce prohřejeme, ve vhodné nádobě promícháme rýži, dochutíme solí, pepřem, přidáme hrášek včetně nálevu, sterilovanou papriku, přilijeme vývar a vaříme do „mazlavé“ konzistence. Servírujeme s nakládanou okurkou, sterilovanou řepou a strouhaným sýrem.
Poznámka od kuchařky
Lze použít i kuřecí maso (prsa) – doporučuji opékat jen velmi krátce, do růžova, maso později dojde a nebude tvrdé!
Kuchař: MirekS









