Srbské rizoto z vepřové plece

165
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

400 g rýže
1 cibule
1 lžíce rajského protlaku
2-3 lžíce sterilované kapie
2 lžíce mraženého, nebo čerstvého hrášku
150 g vepřového masa – nejlépe plec
1 lžíce sladké papriky
sůl, pepř podle chuti
vývar podle potřeby
tvrdý sýr na posypání porcí

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme na menší kostičky nakrájené maso, rajský protlak a kapii.


    Zobrazit celý recept

  2. Vše dobře promícháme, přidáme rýži a krátce všechno prosmažíme. Nakonec směs osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku, hrášek a vše zalijeme vývarem v poměru 1 hrnek rýže, 2 hrnky vývaru.

  3. Takto připravené rizoto vložíme do trouby a pečeme zhruba 20-30 minut, než se vývar téměř vyvaří. Rizoto by však nemělo být suché.
    Podáváme s okurkou, pikantní zeleninou, hustě posypané sýrem.