- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 rajče
- 1 lžíce mleté papriky
- 2 nakládané okurky
- 1 cibule (střední)
- 2 mrkve
- 1 hrst mraženého hrášku
- 50 g strouhaného Eidamu
- 2 lžíce oleje
- 1 kapie
- 1 hrnek dlouhozrnné rýže
- 200 g vepřové plece
- podle chuti
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata, papriku, mrkev a maso na kostičky. Hrášek propereme a vše osolíme a opepříme.
-
Do hrnce nalijeme dva hrnky vody, osolíme a přidáme rýži. Vaříme dle návodu.
-
Mezitím na pánvi rozpálíme olej a osmahneme krátce cibulku. Přidáme maso, necháme zatáhnout, po chvíli zaprášíme sladkou paprikou a pod pokličkou dusíme se zeleninou na mírném plameni do úplného změknutí.
-
Poté veškeré ingredience opatrně promícháme dohromady. Srbské rizoto podáváme sypané strouhaným sýrem a s nakládanou okurkou.
Kuchař: Novak Richard