Squash – zapékaná tykev

57
- reklama -

Suroviny
Podle počtu tykví

tykev ve velikosti tenisového míčku
máslo
cukrová kukuřice
tvrdý sýr (Gouda, Eidam, Ementál, prostě podle chuti)
sůl
čerstvě mletý pepř
muškátový oříšek
sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Tykve do změknutí uvaříme, poté odřežeme stopky s částí tykve tak, abychom mohli pohodlně čajovou lžičkou vybrat částečně dužinu.


    Zobrazit celý recept

  2. Scezenou kukuřici promísíme s kořením a solí, nacpeme do tykve téměř po okraj, upěchujeme vrstvičkou strouhaného sýra, ozdobíme špetičkou papriky.

  3. Vyskládáme do pekáčku a pečeme až do zezlátnutí sýra, podáváme horké před hlavním jídlem. Kukuřici můžeme „obohatit“ třeba nasekanou šunkou, nebojte se experimentovat.

Poznámka od kuchařky

http://curryinkadai.blogspot.com/2007/11/spring-in…Ilustrační foto, tykve můžou být i tmavě zelené nebo všelijak žíhané, ale měly by mít tento tvar kvůli nadívání.