![Squash – zapékaná tykev_5ffa454cc653e.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/squash-zapekana-tykev_5ffa454cb5268.jpeg)
- reklama -
Suroviny
Podle počtu tykví
- tykev ve velikosti tenisového míčku
- máslo
- cukrová kukuřice
- tvrdý sýr (Gouda, Eidam, Ementál, prostě podle chuti)
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- muškátový oříšek
- sladká paprika
Postup přípravy receptu
-
Tykve do změknutí uvaříme, poté odřežeme stopky s částí tykve tak, abychom mohli pohodlně čajovou lžičkou vybrat částečně dužinu.
-
Scezenou kukuřici promísíme s kořením a solí, nacpeme do tykve téměř po okraj, upěchujeme vrstvičkou strouhaného sýra, ozdobíme špetičkou papriky.
-
Vyskládáme do pekáčku a pečeme až do zezlátnutí sýra, podáváme horké před hlavním jídlem. Kukuřici můžeme „obohatit“ třeba nasekanou šunkou, nebojte se experimentovat.
Poznámka od kuchařky
http://curryinkadai.blogspot.com/2007/11/spring-in…Ilustrační foto, tykve můžou být i tmavě zelené nebo všelijak žíhané, ale měly by mít tento tvar kvůli nadívání.
Kuchař: Martinson