Šprotová pomazánka s křenem, tvarohem a celerem

77
- reklama -

Suroviny

1 šproty v rajské omáčce
1 měkký tvaroh
2 KL červené paprikové pasty
1 PL plnotučné hořčice
1 větší stonek pokrájeného řapíkatého celeru
1 mrkev (na kolečka pokrájená)
2 vejce natvrdo uvařené
sůl
1 jarní cibulka s natí
1 lžička křenu
citronová šťáva
1 malá tatarská omáčka v sáčku

Postup přípravy receptu

  1. V misce rozmačkáme uvedené suroviny, dále pokrájíme celer, mrkev, cibulku. Poté vše dáme do šlehače a vyšleháme jemnou pomazánku.


    Zobrazit celý recept

  2. Nakonec ji ještě zakápneme citrónovou šťávou a zlehka vmícháme 1 malou tatarskou omáčku a naseknou petrželku. Podáváme s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Byla to rychlovka „honem“ na svačinu.