
- reklama -
Suroviny
20 porcí
- piškotové těsto
- krém z prášku
- marcipán:
- 200 g cukr moučka
- 100 g sušené mléko
- lžíce medu
- lžíce mandlového aroma
- 4 lžíce vody (postupně přidávat)
- potravinářské barvy
- čokoládová tuba (decor)
Postup přípravy receptu
-
Těsto: 8 vajec celých vyšlehat s 8 lžícemi cukru krupice do tuha, pak přidat 8 lžic polohrubé mouky a vmíchat. Vylít na vymazaný a vysypaný plech a péct na 200 stupňů zhruba 15 minut.
-
Mezitím si připravíme krém z prášku, já dala vanilkový. Po vychladnutí potřeme krémem piškotové těsto. Dáme do lednice a připravíme si ještě jednou to samé těsto, které pak přiklopíme na namazaný piškot.
-
Marcipán: 200g cukr moučka, 100g polotučné sušené mléko, lžíce medu, tresťi sladká a hořká madle – od každé pár kapek, 4 lžíce vody (postupně přidávat) pořádně vypracovat. Obarvit barvami Kovandovi a tvořit.
Kuchařka: xalfons