Špízy z vepřových palců s medvědím pestem

102
- reklama -

Suroviny
5 špízů

2 kousky vepřových palců, cca 300 g
1 mladá cuketa
4 různobarevné papriky
100 g špeku mangalice
čabajka
pesto z medvědího česneku
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Palce očistíme, odblaníme, pokrájíme na cca 2cm plátky a omatláme pestem. Zakápneme olejem a dáme hajat do ledničky. Dáme si skleničku dobrého vínka a jdeme spát.

  2. Ránoi připravíme špízy, cuketu nakrájíme na půl nebo kolečka, osolíme a opepříme, papriky na větší kousky, taktéž čabajku a mangalici na přibližně stejně velké kousky. Maso opepříme a osolíme.

  3. Vše pak střídavě napichujeme na špízy. Pokud použijeme dřevěné, ty předem namočíme ve vodě či smočíme v oleji.

  4. Pekáč potřeme olejem, naskládáme špízy hezky vedle sebe a co nám zbyde (čabajka, špek, zelenina, maso..), naházíme do pekáče. Pokapeme ještě olejem.

  5. Přiklopíme, nepodléváme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 st. cca 30 minut. Pak odklopíme, malinko podlejeme vodou a necháme ještě cca 15 až 20 minut kvůli barvě opékat.

  6. Přílohu si zvolíme dle vlastní chuti. Já udělala „ameriky“.

Poznámka od kuchařky

Chtěla jsem někomu přidat foto, ale nenašla jsem žádný recept, kde by se hodilo. Tak snad nebude moc vadit, že jsem recept přidala.

Ještě pro ty, co chtějí vědět, co je Mangalice. http://www.restauracenastatku.eu/index.php?option=…

A odkaz na pesto: http://www.toprecepty.cz/recept/20854-pesto-z-medv…

Tímto děkuju Bavlnce velice právě za pesto.. a nejen za to 🙂

A kde sháním Mangalici? U nás na farmářských trzích. Je to vynikající, to mi věřte.