
- reklama -
Suroviny
1-2 porce
- 2 kotletky z králíka
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička pikantní hořčice
- 4 stroužky česneku
- trošku sušeného tymiánu
- sušená bazalka
- sůl
- pepř podle chuti
- Dále potřebujeme
- uzený bůček
- pikantní klobása (nakrájené na kolečka a kostičky)
- Množství neuvádím, záleží na množství masa, se kterým pracujeme.
Postup přípravy receptu
-
Z králičího hřbetu opetrně vyřízneme po obou stranách kotletku. Je dlouhá, podle velikosti králíka cca 15-20 cm jedna.
-
Nakrájíme ji na kolečka cca 1-2 cm široká, malinko poklepeme dlaní. V jiné misce vyšleháme olej, sojovou omáčku, utřený česnek, hořčici.
-
Směs posypeme bazalkou a tymiánem, přidáme maso a vše ještě mírně osolíme, opepříme. Promícháme a necháme postát cca 2 hodiny, nejlépe ale přes noc.
-
Pak na jehly napichujeme maso, kostičky bůčku a klobásu do vypotřebování surovin.
-
Špízy položíme na pekáč, nádobu, ve které bylo maso naložené vypláchneme vodou, kterou je podlijeme a pečeme v troubě doměkka za občasného podlévání výpekem. Podáváme s opečenými bramborami, nebo zeleninovým salátem
Poznámka od kuchařky
Můj experiment
Kuchařka: JanaDorazinova