
- reklama -
Suroviny
3 -4 porce
- 3 plátky vepřového plecka
- sůl
- pepř
- 2 cibule
- 1 červená paprika
- 3 nožky pikantní klobásy
- Marináda:
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžíce celozrnné hořčice
- 1 lžíce worchesteru
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušené bazalky
- plátek másla (3 cm)
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso si naklepeme, osolíme a opepříme, nakrájíme na čtverečky.
-
V misce smícháme všechny suroviny na marinádu, maso vložíme do marinády a promícháme, aby se maso marinádou obalilo. Dáme do lednice uležet, i přes noc.
-
Cibuli, papriku a klobásky nakrájíme a společně s masem napichujeme na špejle.
-
Plech vyložíme pečicím papírem, na něj naskládáme špízy a dáme péct do trouby.
-
Máslo si rozpustíme a během pečení špízy několikrát potřeme.
-
Pečeme necelou hodinu při 200st.
Kuchařka: ivulinka