Špízy dvou barev

51
- reklama -

Suroviny

1/2 kila krůtího masa
1/2 kila drůbežích jater (obojí individuálně, dle počtu se stravujících)
cibule
slanina
grilovací koření
sůl
chilli koření
sojová omáčka
pár kapek polévkového koření
do každého masa asi lžička rozetřeného česneku
do každého masa asi lžička olivového oleje (může být i obyčejný)

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si maso na kousky, abychom je mohli napichovat na špejle-játra zvlášť, krůtí zvlášť.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme koření, jak je zadáno, ale klidně experimentujeme dle vlastní chuti.

  3. Na větší kostičky do další misky nakrájíme slaninu a do další misky cibuli na měsíčky.

  4. Maso pak napichujeme v pořadí-játra, slanina, cibule, krůtí až do konce špejle.

  5. Dáme do pekáčku, mírně zalijeme vodou (vypláchneme na maso misky, ve kterých jsme měli maso nachystané) a pečeme v troubě asi půl hodinky.

Poznámka od kuchařky

Recept je čistě moje fantazie. Jako přílohu jsme měli krokety, ale samozřejmě jsou vhodné i hranolky, ameriky, cokoliv opečeného.