- reklama -
Suroviny
- 1/2 kila krůtího masa
- 1/2 kila drůbežích jater (obojí individuálně, dle počtu se stravujících)
- cibule
- slanina
- grilovací koření
- sůl
- chilli koření
- sojová omáčka
- pár kapek polévkového koření
- do každého masa asi lžička rozetřeného česneku
- do každého masa asi lžička olivového oleje (může být i obyčejný)
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme si maso na kousky, abychom je mohli napichovat na špejle-játra zvlášť, krůtí zvlášť.
-
Přidáme koření, jak je zadáno, ale klidně experimentujeme dle vlastní chuti.
-
Na větší kostičky do další misky nakrájíme slaninu a do další misky cibuli na měsíčky.
-
Maso pak napichujeme v pořadí-játra, slanina, cibule, krůtí až do konce špejle.
-
Dáme do pekáčku, mírně zalijeme vodou (vypláchneme na maso misky, ve kterých jsme měli maso nachystané) a pečeme v troubě asi půl hodinky.
Poznámka od kuchařky
Recept je čistě moje fantazie. Jako přílohu jsme měli krokety, ale samozřejmě jsou vhodné i hranolky, ameriky, cokoliv opečeného.
Kuchařka: JanaDorazinova