- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 3ks zbylých špízů : kousky masa, lusky paprik, cibule, ostrá klobása
- Příprava omáčky : cibule, 3 sladkokyselé okurky, l žíce sádla, dochucovadlo, trochu PH mouky, 1 lžíce hořčice, ( případně pepř, chili )
- Špízy byly upraveny tradičním způsobem.
- Maso napíchané na špejle namarinované použitým grilovacím kožením + gyrost koření,PL wolčestru, 2 PL sojové omáčky,3 PL dobrého oleje.
- Střídavě napícháno na omaštěné špejle s velkými kusy červ.a žlutými lusky papriky, čtvrtkami cibule,kusy ostré dobré maďarské paprikové klobásy.
Postup přípravy receptu
-
Na sádle spěníme nakrájenou cibulku.
-
Vložíme suroviny stažené ze špízů, včetně zbylého výpeku.
-
Zalijeme přiměřeným množstvím horké vody a vmícháme hořčici.
-
Vmícháme nastrouhanou okurku a dochutíme (já Harmonií chuti).
-
Provaříme a dle potřeby zahustíme moukou a dochutíme. Podáváme s rýží, těstovinami i bamborami. Kdo jak rád.
Poznámka od kuchařky
Chápu, že to není žádnej zázrak, ale využijeme zůstatek jídla, který by jinak skončil v popelnici. Ale věřte, že je to vcelku jedlé a jak mi bylo razeno, dalo by se improvizovat přidáním např. smetany.
Lze udělat i ze zbylých špízů z kuřecího apod.
Kuchař: Vaclav Fronek