Špízová omajda

42
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

3ks zbylých špízů : kousky masa, lusky paprik, cibule, ostrá klobása
Příprava omáčky : cibule, 3 sladkokyselé okurky, l žíce sádla, dochucovadlo, trochu PH mouky, 1 lžíce hořčice, ( případně pepř, chili )
Špízy byly upraveny tradičním způsobem.
Maso napíchané na špejle namarinované použitým grilovacím kožením + gyrost koření,PL wolčestru, 2 PL sojové omáčky,3 PL dobrého oleje.
Střídavě napícháno na omaštěné špejle s velkými kusy červ.a žlutými lusky papriky, čtvrtkami cibule,kusy ostré dobré maďarské paprikové klobásy.

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle spěníme nakrájenou cibulku.


    Zobrazit celý recept

  2. Vložíme suroviny stažené ze špízů, včetně zbylého výpeku.

  3. Zalijeme přiměřeným množstvím horké vody a vmícháme hořčici.

  4. Vmícháme nastrouhanou okurku a dochutíme (já Harmonií chuti).

  5. Provaříme a dle potřeby zahustíme moukou a dochutíme. Podáváme s rýží, těstovinami i bamborami. Kdo jak rád.

Poznámka od kuchařky

Chápu, že to není žádnej zázrak, ale využijeme zůstatek jídla, který by jinak skončil v popelnici. Ale věřte, že je to vcelku jedlé a jak mi bylo razeno, dalo by se improvizovat přidáním např. smetany.

Lze udělat i ze zbylých špízů z kuřecího apod.