- reklama -
Suroviny
- půl lilku
- půl cukety
- 2 menší brambory
- barevná paprika
- oblibene grilovaci koření
- lžička promačknuteho česneku
- červená cibule
- uzené tofu
- na dressing:
- zakysaná smetana
- pažitka
- sůl
- pepř
- hořčice
- česnek
- chilli semínka
- pár kapek tabaska
Postup přípravy receptu
-
Brambory předvaříme vcelku se slupkou.
Tofu nakrájíme na kostky, to samé papriky, lilek i cuketu. Cibuli na čtvrtky. -
Do malé misky dáme trochu oleje, přidáme oblíbené grilovací koření (já teď konečně použila osmanské koření, které jsem si pořídila na trzích) a česnek. Touto marinádou potřeme tofu kostky.
-
Připravíme špejle nebo jehlice na špízy a střídavě napichujeme brambor, tofu, lilek, cibuli, cuketu a papriku. Uděláme dva špízy a podáváme s dresinkem. Na dresink smícháme všechny ingredience.
Kuchařka: terezicka1