
Suroviny
30 porcí
- KORPUS:
- 8-10 vajec (dle velikosti formy!
- 300 g cukru krupice
- 82 g hladké mouky
- 83 g polohrubé mouky
- KRÉM:
- 1 litr mléka
- 4 vanilkové pudinky
- 4-5 lžic cukru
- OZDOBENÍ:(co koho napadne)
- kokos
- karamelové kamínky
- zdobení
- marcipán
- barvivo na obarvení
- máslo(někdo používá klasické kostkové, mi přijde fajn i rama creme bonjure třeba)
- MARCIPÁN:
- 200 g cukru moučka
- 200 g sušené mléko
- 3 lžíce medu
- 3 lžíce oleje
- 50 ml vody
- pár kapek mandloveho aroma
- kousek koupeného marcipánu
Postup přípravy receptu
-
Korpus si můžeme upéct den dopředu (dortu dopředu promyslet kolik čeho bude at se pak nezdržujete) vždy musí být důkladně zchladlý!
-
Pečeme asi na 180°Ccca 30 minut (každý dle své trouby..při propíchnutí špejlí se nesmí těsto lepit).
-
Pudink na krém si uvaříme dotuha aspon 2-3 hodiny předem ať je pořádně vychladlý a mixrémem vmícháváme máslo a vyšleháme dohladka, můžeme přidat i špetku rumu. Na uvedené množství krému asi máslo a půl..dle chuti a potřeby. Jakmile máme vše připravenomkorpus potřeme marmeládou, natřeme kremem a přiklpíme druhou část.
-
Vrchní část natřeme lehce krémem dáme koupený obrázek z jedlého papíru, který je potřeba potřít speciálním gelem (decorgel)a nechat zaschnout (musíte mazat opatrně ale rychle a v jedné vrstvě, při opakovaném nanesení na stejné místo se obrázek rozpíjí 🙁 )Kraje kolem obrázku si můžeme ozdobit trochou krému obarveném v potravin. barvivu, stejně tak obarvíme kokos.
Poznámka od kuchařky
Decorgel – nutný pokud pracujete s jedlým obrázkem+ měkký štěteček na něj.
Pavouka na dortu jsem vytvořila z odřezků z korpusu, které jsem rozdrtila a strochou krému a másla udělala hmotu kterou jsem vytvarovala a potáhla obarveným marcipánem:-)..kameny pod ním jsou jedlé karamelové kamínky–Všem přeji dobrou chuť a hodně štěstí v pečení