
- reklama -
Suroviny
- 350 g polohrubé mouky
- 120 g másla
- 100 g cukru
- 1 prášek do pečiva
- 250 ml mléka
- 300 – 400 g vypeckovaných špendlíků
- velká hrst borůvek
- Drobenka:
- 100 g hrubé mouky
- 70 g másla
- 70 g cukru
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a vymícháme hladké těsto.
-
Plech vyložíme pečícím papírem a těsto na něj rozetřeme.
-
Poklademe ovocem, posypeme drobenkou a dáme do vyhřáté trouby.
-
Pečeme na 170°C cca 35 minut. Čas i stupně jsou orientační, každá trouba peče jinak.
Poznámka od kuchařky
Těsto je tužší a jde hůř roztírat.
Asi tady tento koláč už bude, ale přiznávám, že se v moučníkách ve vyhledávání ztrácím, protože suroviny jsou v podstatě všude stejné. Doufám, že třeba někoho zaujme tím, že v něm není vejce.
Kuchařka: maris