- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 plátky slaniny
- 3 brambory
- 100 g baby špenátu
- 300 ml vývaru
- 1 33% smetana
- sůl
- pepř
- olivový olej
- bagetka
- kostka sýru Eidam
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájený česnek a potom na kostky nakrájené brambory. Po krátkém zarestování brambor přilijeme vývar a přidáme omytý špenát. Vývar dle chuti ještě osolíme a opepříme a vaříme do změknutí brambor.
-
Mezitím na suché pánvi osmažíme slaninu do křupava. Plech vyložíme pečícím papírem, nakrájíme bagetu na kolečka a posypeme nastrouhaným sýrem. Trochu sýru necháme do hotové polévky. Potom plech dáme na 150 stupňů do trouby max na 10 minut.
-
Po změknutí brambor polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do krémové konzistence. Polévku zjemníme smetanou a popřípadě dochutíme. Polévku nandáme a přidáme osmahnutou slaninu a trochu sýru. Podáváme s bagetami.
Kuchařka: Kolbabka