- reklama -
Suroviny
- 200 g pohankové mouky (Šmajstrla)
- 2 vejce
- 100 g špenátu
- 400 ml rýžového mléka
- sušená rajčata v oleji (Hradecké delikatesy)
- 250 g tvarohu
- 100 g sýru Feta
- slunečnicová semínka
- špetka soli
- přepuštěné máslo
Postup přípravy receptu
-
Do mixéru vhodíme špenát, vejce a rozmixujeme. Rozmixovanou směs přelijeme do mísy, přidáme mouku, mléko a špetku soli. Vznikne nám palačinkové těsto. V případě, že bude těsto moc řídké, přidejte ještě mouku.
-
Z těsta pak na přepuštěném másle smažíme dozlatova palačinky.
-
Rozmixováním tvarohu a sýru feta vytvoříme hladký krém. Tím pak mažeme hotové palačinky, které posypeme nasekanými sušenými rajčaty a slunečnicovými semínky.
-
Palačinky zamotáme, rozpůlíme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Susa