
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 100 g hladké mouky
- 2 vejce
- 100 ml minerálky
- 100 ml mléka
- 2 lžíce oleje
- špetka soli
- Náplň:
- 250 g mraženého špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 g mletého drůbežího masa
- sůl
- pepř
- mletá červená paprika sladká
- Na obalování:
- 2 bílky
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Rozmiešame prísady na cesto a upečieme z neho na panvici 4 placky. Necháme ich vychladnúť. Na troške oleja orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak, špenát a dusíme, kým sa nevydusí všetka tekutina. Osolíme, okoreníme.
-
Mäso ochutíme soľou, piprom, mletou paprikou. Vychladnuté placky natrieme špenátom, naň rozotrieme mäso a opatrne zvinieme. Rolky obalíme vo vyšľahaných bielkoch a strúhanke a pomaly vyprážame. Necháme vychladnúť a narežeme na 1 cm hrubé rolky.
Kuchařka: tejaja









