Špenátové špecle

149
- reklama -

Suroviny
1 nebo příloha pro 2

200 g špenátového pyré (půl mražené kostky)
200 – 250 ml hrubé mouky podle velikosti vejce
1 vejce
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
pepř
sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Použijeme předem rozmrazený špenát (nebo v MWT rozmrazíme v nádobě k tomu určené 9 min, promíchat a ještě cca 5 min), vmícháme 1 celé vejce, 1 lžíci oleje a mouku.

  2. Vše důkladně metličkou promícháme, přidáme dle chuti česnek, osolíme a opepříme.

  3. Přivedeme vodu k varu, osolíme a pomocí špeclovače do ní propasírujeme těsto.

  4. Promíchneme a jakmile špecle vyplavou na povrch, krátce – asi 1 minutu povaříme.

  5. Vyndáme pomocí děrované sběračky nebo cedníku. Vyndáme do misky a můžeme ještě zakápnout olivovým olejem nebo promíchat s opraženou slaninou.

  6. Na talíři posypeme nastrouhanou nivou. Můžeme podávat jako přílohu třeba k uzenému masu, opečené uzenině nebo samotné .

Poznámka od kuchařky

Recept je můj vlastní, protože jsem chtěla zkusit jiné špecle než obvyklé. Měly velký úspěch. Na “ zelený čtvrtek“ můžeme špenát nahradit rozmixovanými spařenými kopřivami.