Suroviny
4 porce
- 4 plátky vepřové kýty
- 150 – 200 g špenátových listů
- 2 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce medu
- 2 polévková lžíce sádla
- trocha hořčice
- sůl
- pepř
- kousek nějaké uzeniny
- feferonku (nemusí být)
- 1 sýr Apetito
- smetanu
- 1 vajíčko
- trochu strouhanky na zahuštění nádivky
- trochu sojové omáčky
- asi 250 ml vývaru
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uděláme špenátovou nádivku.
-
Špenát dáme na chvíli spařit a necháme vychladnout, na kastrol dáme trochu sádla a orestujeme cibulku s jedním stroužkem česneku a také dáme vychladnout.
-
Vše potom zamícháme dohromady, přidáme vejce a trochu strouhanky, nezapomeneme osolit a opepřit. Musí to být taková hustější hmota.
-
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme lehce hořčicí, přidáme část špenátové hmoty a kousek uzeniny, zamotáme do rolky a svážeme nití.
-
Na pánev dáme zbytek sádla, přidáme cibuli, nakrájenou na kolečka, česnek, feferonku a vše orestujeme, přidáme med a vložíme rolky, pokapeme sojovou omáčkou a necháme podusit.
-
Potom přidáme vývar a dusíme do měkka. Rolky vyjmeme, přidáme smetanu a sýr a vše provaříme.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s knedlíkem.