Špenátové rizoto s krevetami

61
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 balíček rýže
250 g krevet
250 g mraženého špenátu nebo čerstvý
4 stroužky česneku
špetka pepře
špetka chilli
bazalka na ozdobení
100 g čočky

Postup přípravy receptu

  1. Rýži ponoříme do vroucí osolené vody a necháme ji vařit po dobu doporučenou výrobcem.

  2. Mezitím si nakrájíme česnek na malé plátky. Asi 5 minut před uvařením rýže vložíme do pánve česnek, špenát a krevety (popřípadě i čočku).

  3. Posléze vsypeme do rozehřáté pánve uvařenou rýži a vše důkladně zamícháme, vsypeme špetku pepře a chilli a minutku promícháváme na pánvi. Ihned podáváme ozdobeno čerstvou bazalkou.

Poznámka od kuchařky

Čočku přidávám pro doplnění vlákniny.

Pokud máte kvalitní pánev, není třeba přidávat olej.