
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 balíček rýže
- 250 g krevet
- 250 g mraženého špenátu nebo čerstvý
- 4 stroužky česneku
- špetka pepře
- špetka chilli
- bazalka na ozdobení
- 100 g čočky
Postup přípravy receptu
-
Rýži ponoříme do vroucí osolené vody a necháme ji vařit po dobu doporučenou výrobcem.
-
Mezitím si nakrájíme česnek na malé plátky. Asi 5 minut před uvařením rýže vložíme do pánve česnek, špenát a krevety (popřípadě i čočku).
-
Posléze vsypeme do rozehřáté pánve uvařenou rýži a vše důkladně zamícháme, vsypeme špetku pepře a chilli a minutku promícháváme na pánvi. Ihned podáváme ozdobeno čerstvou bazalkou.
Poznámka od kuchařky
Čočku přidávám pro doplnění vlákniny.
Pokud máte kvalitní pánev, není třeba přidávat olej.
Kuchařka: Christulinka