
Suroviny
- 50 g listového špenátu
- 1 vejce
- Asi 75 g celozrnné hladké mouky (pšeničné) + na podsypání
- Sůl
- 1 lžíce oleje
- 1/2 menší cibule (asi 25g)
- 60 g mletého krůtího nebo kuřecího masa
- 2 polovičky sušených rajčat (ne v oleji) – spřených
- 25 g sýra s modrou plísní – použila jsem Nivu
- 30 ml drůbežího vývaru
Postup přípravy receptu
-
Špenát vložíme do misky a přelijeme vařící vodou, pár vteřin „louhujeme“ a poté zchladíme ve studené vodě, dáme do cedníku vykapat.
-
Poté ze špenátu vymačkáme přebytečnou vodu a vložíme do misky.
-
Vejce rozšleháme a polovinu přidáme ke špenátu – společně rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme špetku soli, mouku a vypracujeme pevné těsto.
-
Cibuli nakrájíme najemno. Na pánvi rozehřejeme olej a vsypeme cibuli.
-
Necháme zesklovatět, přidáme maso, osolíme a asi 3 minuty opékáme.
-
Směs vložíme do mixéru a spolu s rajčaty nasekanými nadrobno promixujeme. Směs smícháme se zbytkem vejce, ale necháme si trochu stranou na potření těsta.
-
Do hrnce si dáme vařit vodu na těstoviny. Těsto rozválíme do tvaru obdélníku. Těsto musí být tenké.
-
Obdélník rozřízneme napůl.
-
Jednu polovinu těsta potřeme rozšlehaným vejcem.
-
Vedle sebe tvoříme pomocí lžičkou kopečky náplně (mezi kopečky děláme malé rozestupy).
-
Překryjeme druhou polovinou těsta a snažíme se kolem kopečků vymačkat vzduch. Spoje pevně stiskneme. Poté nařežeme jednotlivé ravioli, které vaříme v osolené vodě asi 7 minut.
-
V kastrůlku rozpustíme sýr s vývarem a krátce provaříme.
-
Těstoviny na talíři přelijeme omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz