
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 200 g mraženého špenátového protlaku
- 4-5 dl mléka (bez laktózy)
- 2 vejce
- 200 g polohrubé mouky
- sůl a pepř na dochucení
- olej na smažení
- Dip:
- 250 g polotučného tvarohu
- 100 g zakysané smetany (bez laktózy)
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce citronové čerstvé šťávy
- sůl a pepř na dochucení
- hrst bazalky
- hrst máty
- 150 g sýru cottage (bez laktózy)
- hrst jarní cibulky
Postup přípravy receptu
-
Špenátový protlak necháme nejprve povolit při pokojové teplotě. Poté k němu přimícháme mléko, rozklepnutá vejce a polohrubou mouku. Ochutíme solí a pepřem. Vznikne nám tekuté palačinkové těsto, které necháme chvilku odležet. Poté z něj na pánvi na trošce oleje smažíme palačinky z obou stran dozlatova.
-
Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, citronovou šťávou a utřeným česnekem. Nadrobno nakrájíme bazalku a mátu a vmícháme do dipu. Nakonec osolíme, opepříme.
-
Dovnitř palačinky rozprostřeme dip a navrch přidáme sýr cottage. Nadrobno nakrájíme jarní cibulku, posypeme a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).
Kuchař: Jurgen.k