
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 1 balení špenátových noků
- mražená zelenina dle chuti (např. hrášek s karotkou)
- 500 g žluté dýně
- 1 cibule
- 1/4 l mléka
- mletá sladká paprika
- hladká mouka
- máslo nebo olivový olej
- sůl
- pepř
- voda podle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Špenátové noky osmahneme na troše olivového oleje do křupava.
-
Mezitím si dáme osmažit na drobno pokrájenou cibulku, přidáme mletou sladkou papriku, zaprášíme moukou a vymícháme.
-
Zalijeme mlékem a podle potřeby trochou studené vody, osolíme, opepříme a přidáme na kostičky pokrájenou dýni. To vše uvaříme doměkka.
-
Hotovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixerem buď úplně do hladka a nebo necháme kousky dýní pro chuť.
-
Na jiné pánvi lehce podusíme mraženou zeleninu, aby byla nejlépe na skus.
-
Nakonec vše smícháme dohromady a výborný a zdravý oběd je na světě.
Nevypadá to zrovna jako fotka z časopisu, ale bylo to vážně moc dobré.
Kuchařka: LaNicky