- reklama -
Suroviny
- 250 ml vlažného mléka
- 150 ml oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 400 g hladké mouky
- 100 g žitné mouky
- lžička mletého bílého pepře
- 1 lžička sušeného česneku
- 1/2 kostky droždí
- 1 balení sekaného špenátu
- olej
- cibule
- strouhanka
- vegeta
Postup přípravy receptu
-
Na šátečky zapneme pekárnu na program těsto. Mezitím si uvaříme špenát, na zpěněné cibulce si podusíme sekaný špenát, trochu posypeme vegetou, přidáme dva rozmačkané stroužky česneku.
-
Do špenátu na naplnění nedávám smetanu a zahušťuji zásmažkou, kde místo mouky dám na olej strouhanku, aby byl špenát hustější.
-
Z těsta vyválíme plát, nakrájíme na obdélníky a dáme silnější vrstvu špenátu. Z druhého plátu si speciálním válečkem vytvoříme mřížku.
-
Pokud nemám váleček na mřížky, plníme jako šátečky. Na plechu necháme 20 minut dokynout, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 220°C cca 14 minut (plynová trouba).
Kuchař: kedlubna