Špenátové (mangoldové) karbanátky s rýží

67
- reklama -

Suroviny

250 g rýže
1 kg špenátu (čerstvého, nebo 400 g mraženého)
3 vejce
150 g strouhanky
2 lžičky červené mleté papriky
mletý černý pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Ryžu a umyté špenátové listy uvaríme zvlášť v osolenej vode (Ak máme mrazený špenát, vydusíme ho, aby neobsahoval vodu).

  2. Špenát scedíme, pomelieme alebo rozmixujeme, zmiešame s ryžou, vajíčkami, ochutíme paprikou, korením a soľou. Pridáme toľko strúhanky, aby sme dostali formovazeľnú zmes.

  3. Dobre premiešame a urobíme malé fašírky. Vyprážame v oleji. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom, prépadne s tatarkou.

Poznámka od kuchařky

Ja som použila mangold namiesto špenátu.