
- reklama -
Suroviny
- 400 g špenátu
- 250 g jemného tvarohu
- 1 stroužek česneku
- 1 cibule
- 4 lžíce oleje
- 2 žloutky
- 170 g polohrubé mouky
- 2 rajčata
- 20 g másla
- 100 g strouhaného sýra
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme cibuľu a roztlačený cesnak, pridáme špenát a dusíme cca 5min, než sa nevydusí všetka šťava. Osolíme, okoreníme a pokiaľ použijeme listový špenát, rozmixujeme.
-
Pridáme tvaroh, žĺtka, múku a maslo. Z hmoty tvarujeme mokrými rukami guľky cca 2 cm v priemere a obalíme v múke. Varíme ich v osolenej vriacej vode asi 5 minút.
-
Paradajky rozkrojíme, vyberieme jadierka a narežeme na kúsky 1×1 cm. Pridáme ich na tanieri ku knedlíčkom a všetko posypeme syrom.
Kuchařka: tejaja