
- reklama -
Suroviny
15 minut
- 40 g másla
- 1 vejce
- 50 g dušeného špenátu
- 10 g hladké mouky
- 80 g strouhané housky
- 10 g strouhaného tvrdého sýru
- muškátový květ
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Utřeme máslo, sůl a žloutek, přidáme dušený špenát, mouku, sníh z bílku a těsto zahustíme strouhanou žemličkou.
-
Přidáme nastrouhaný sýr, muškátový květ a pepř.
-
Pořádně zamícháme a mokrou rukou tvoříme knedlíčky, které zavaříme do hovězího nebo kuřecího vývaru.
-
Vaříme asi 4 až 5 minut.
Poznámka od kuchařky
Do knedlíčkového těsta můžeme také přidat najemno nakrájenou slaninu nebo šunku.
Kuchařka: Bahula