
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1 kg mletého masa, nejlépe míchaného
- 400 g špenátu, listového, čerstvého
- 8 vajíček
- strouhaný sýr (dle přání)
- pepř
- sůl
- majoránka
- cibule
- česnek
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Připravíme klasickou mletou směs s velkým přídavkem na hrubo nakrájeného špenátu, mleté maso a všechno koření a zeleninu a dvě rozklepnuté vejce. Z připravené směsi vytvoříme 6 velkých karbanátků s velkým důlkem uprostřed.
-
Pečeme v troubě při 200°C cca 25 minut.
-
Poté vyjmeme a zvětšíme důlky vydlabáním přebytečného masa. Do každého důlku rozklepneme jedno vejce, zasypeme vydlabaným masem a posypeme hojně strouhaným sýrem. Pečeme pak pár minut, než se sýr rozpustí, ale žloutek zůstane tekutý.
Poznámka od kuchařky
Je to vynikající, podáváme s brambory, hranolky či jen tak s chlebem.
Kuchař: Wlkodlak