
- reklama -
Suroviny
- asi 500 g čerstvého špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 100 g nahrubo nastrouhaného čedaru
- asi 100 g strouhanky
- hrst medvědího česneku
- sůl, pepř
- strouhanka na obalení
- olej
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme olej, vhodíme nasekanou cibuli, když už začíná zlátnout, přidáme plátky česneku a listy špenátu a asi 2 minuty promícháváme. Když špenát zavadne, přesypeme ho do mísy a necháme trochu zchladnout
-
Pak ponorným mixérem párkrát špenát projedeme, jen tak, aby se nerozmixoval úplně dohladka.
Přidáme k němu vejce, sýr, nasekaný medvědí česnek a strouhanku. Ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky a klademe je na olejem vymazaný plech.
Pečeme je v troubě vyhřáté na 200°C, po 10 minutách je opatrně otočíme a dopečeme.
Podáváme s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Místo pečení v troubě můžeme karbanátky klasicky usmažit na pánvi.
Kuchařka: Angel 666









