![Špenátové domácí těstoviny s rajčatovou omáčkou_5ff990f93a383.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/spenatove-domaci-testoviny-s-rajcatovou-omackou_5ff990f929796.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- Na těstoviny:
- 1 polévková lžíce špenátu (mražený)
- 1 vejce
- 150 g hrubé mouky
- Na omáčku:
- 1 plechovka krájených loupaných rajčat
- 1 čerená cibulka
- 3 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 polévková lžíce sojové omáčky
- 2 kávové lžičky sušeného tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Na těstoviny si smícháme vejce, mouku a špenát. Vypracujeme těsto.
-
Těsto rozdělíme na 2ks. Každý vyválíme na pomoučeném vále na tenkou placu, tu nakrájíme na pásky. Pásky přeneseme na tácky a necháme uschnout.
-
Těstoviny vaříme v osolené vodě s polévkovou lžící oleje cca 7-10 minut. Uvařené scedíme a prolejeme studenou vodou.
-
Na omáčku si očistíme cibulku a česnek, cibulku nakrájíme na jemné kostičky a česnek na tenké plátky.
-
Cibulku s česnekem osmahneme na oleji, přidáme rajčata, tymiám a krátce provaříme. Odstavíme, přidáme sojovou omáčku a zamícháme.
Poznámka od kuchařky
Můžeme sypat sýrem.
Z daného množství jsou asi 2 porce těstovin.
Suché těstoviny můžeme uchovat.
Kuchařka: nofrona