Špenátové cannelloni

49
- reklama -

Suroviny
4 porce

300 g těstovin cannelloni
1 balíček mraženého špenátu
300 g Mascarpone
2 stroužky česneku
sůl
pepř
Rajčatová omáčka:
1 cibule na drobno
1 konzerva rajčat
1 stroužek česneku
1/2 kávové lžičky bazalkového pesta
tymián
sůl
pepř
100 g Mozzarelly

Postup přípravy receptu

  1. Na rajčatovou omáčku osmahneme cibulku, přidáme rajčata, česnek, dochutíme a necháme chvíli dusit.


    Zobrazit celý recept

  2. Špenát rozmrazíme a necháme vykapat. Smícháme s mascarpone, česnekem, solí a pepřem.

  3. Směsí naplníme cannelloni, můžeme si pomoci pevným igelitovým sáčkem, kterému ustřihneme růžek.

  4. Naskládáme do zapékací misky, přelijeme rajčatovou omáčkou a poklademe nakrájenou mozzarelou.

  5. Zakryjeme alobalem a pečeme asi 40 minut na 190°C.