- reklama -
Suroviny
4 porce
- 300 g těstovin cannelloni
- 1 balíček mraženého špenátu
- 300 g Mascarpone
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- Rajčatová omáčka:
- 1 cibule na drobno
- 1 konzerva rajčat
- 1 stroužek česneku
- 1/2 kávové lžičky bazalkového pesta
- tymián
- sůl
- pepř
- 100 g Mozzarelly
Postup přípravy receptu
-
Na rajčatovou omáčku osmahneme cibulku, přidáme rajčata, česnek, dochutíme a necháme chvíli dusit.
-
Špenát rozmrazíme a necháme vykapat. Smícháme s mascarpone, česnekem, solí a pepřem.
-
Směsí naplníme cannelloni, můžeme si pomoci pevným igelitovým sáčkem, kterému ustřihneme růžek.
-
Naskládáme do zapékací misky, přelijeme rajčatovou omáčkou a poklademe nakrájenou mozzarelou.
-
Zakryjeme alobalem a pečeme asi 40 minut na 190°C.
Kuchařka: Eli608