Suroviny
- 1 kostka zmrazeného špenátu
- 4 vejce
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- lžička másla na zjemnění
Postup přípravy receptu
-
Pánev nahřejeme a vložíme zmrzlou kostku špenátu. Sledujeme, jak se pomalu rozmrazuje a obracíme ji, tím urychlíme přípravu.
-
Jak vidíme, že se na pánvi již voda vyvařila, přidáme, ale jen trochu, aby špenát nebyl nasuchu. Jak špenát povolí a je zcela rozmražený (je to chvilička), osolíme ho a opepříme. Chvíli dusíme, aby se odpařila všechna voda a přidáme rozmačkaný česnek, zamícháme a můžeme přidávat vejce.
-
Na každé vejce přijde špetka soli. Nyní již mícháme, aby se vejce spojila se špenátem.
-
Nakonec vmícháme lžičku másla a promícháme.
Příloha: čerstvý chlebík, nebo topinka
Poznámka od kuchařky
Tento jednoduchý recept se u nás dělá po generace a k mému překvapení jsem ho zde nenašla (ale jiný kraj, jiný zvyk:-).
Je to levné, rychlé a syté jídlo, důležitý je tam česnek, žádná uzenina, žádná slaninka, prostě takto jednoduše:-) Kdo bude mít chuť, může vyzkoušet.