Špenátová večeře „za babku“

55
- reklama -

Suroviny

1 kostka zmrazeného špenátu
4 vejce
3 stroužky česneku
sůl
pepř
lžička másla na zjemnění

Postup přípravy receptu

  1. Pánev nahřejeme a vložíme zmrzlou kostku špenátu. Sledujeme, jak se pomalu rozmrazuje a obracíme ji, tím urychlíme přípravu.


    Zobrazit celý recept

  2. Jak vidíme, že se na pánvi již voda vyvařila, přidáme, ale jen trochu, aby špenát nebyl nasuchu. Jak špenát povolí a je zcela rozmražený (je to chvilička), osolíme ho a opepříme. Chvíli dusíme, aby se odpařila všechna voda a přidáme rozmačkaný česnek, zamícháme a můžeme přidávat vejce.

  3. Na každé vejce přijde špetka soli. Nyní již mícháme, aby se vejce spojila se špenátem.

  4. Nakonec vmícháme lžičku másla a promícháme.
    Příloha: čerstvý chlebík, nebo topinka

Poznámka od kuchařky

Tento jednoduchý recept se u nás dělá po generace a k mému překvapení jsem ho zde nenašla (ale jiný kraj, jiný zvyk:-).

Je to levné, rychlé a syté jídlo, důležitý je tam česnek, žádná uzenina, žádná slaninka, prostě takto jednoduše:-) Kdo bude mít chuť, může vyzkoušet.