![Špenátová tarhoňa_5ff6f1b128ff7.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/spenatova-tarhona_5ff6f1b11ab66.jpeg)
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 1/2 hrnku tarhoni (v suchém stavu)
- 1 balení špenátových listů (měla jsem 200 g)
- olivový olej
- 3 stroužky česneku
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na pánvičce rozpálíme olivový olej a vsypeme na něj tarhoňu. Za stálého míchání několik minut opékáme, než kuličky tarhoni začnou získávat zlatavě hnědou barvu.
-
Špenátové listy opereme a přidáme je k tarhoni. Chvlku mícháme a necháme restovat dohromady.
-
Přilijeme vodu, prolisovaný česnek a osolíme. Promícháme a necháme dusit, než je tarhoňa hotová.
Poznámka od kuchařky
Vhodné jako příloha k masu, k rybě…
Kuchařka: Johanka128