Špenátová rýže s kuřecím masem

74
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 cibule
sůl
pepř
400 g kuřecích prsíček (nebo i vepřové)
3 lžíce oleje
250 g žampionů
6000 ml drůbežího vývaru
3 lžíce bílého vína
1/2 lžíce jíšky
100 ml 12% smetany
1 balíček zmrazeného špenátového protlaku
1 stroužek česneku
2 lžíce zakysané smetany
lžíce másla
250 g rýže

Postup přípravy receptu

  1. Jednu cibuli nakrájenou na jemno opečeme s osoleným a opepřeným masem nakrájeným na kostky. Přidáme na čtvrtky nakrájené žampióny a podusíme. Přilijeme 250 ml vývaru, víno a dusíme 10 minut. směs zahustíme jíškou + smetana+ sůl a pepř.

  2. Rozmrazený špenát rozmixujeme s česnekem a zalijeme vývarem. Osmažíme cibuli s rýží, přilijeme špenát a vaříme zhruba 20 minut.

  3. Do máslem vymazaných formiček upěchujeme rýži, vyklopíme na talíř, navrch klademe masové ragů.

Poznámka od kuchařky

na fotce je to z vepřového a s červeným vínem 🙂 bíle bohužel došlo.