
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 cibule
- sůl
- pepř
- 400 g kuřecích prsíček (nebo i vepřové)
- 3 lžíce oleje
- 250 g žampionů
- 6000 ml drůbežího vývaru
- 3 lžíce bílého vína
- 1/2 lžíce jíšky
- 100 ml 12% smetany
- 1 balíček zmrazeného špenátového protlaku
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce zakysané smetany
- lžíce másla
- 250 g rýže
Postup přípravy receptu
-
Jednu cibuli nakrájenou na jemno opečeme s osoleným a opepřeným masem nakrájeným na kostky. Přidáme na čtvrtky nakrájené žampióny a podusíme. Přilijeme 250 ml vývaru, víno a dusíme 10 minut. směs zahustíme jíškou + smetana+ sůl a pepř.
-
Rozmrazený špenát rozmixujeme s česnekem a zalijeme vývarem. Osmažíme cibuli s rýží, přilijeme špenát a vaříme zhruba 20 minut.
-
Do máslem vymazaných formiček upěchujeme rýži, vyklopíme na talíř, navrch klademe masové ragů.
Poznámka od kuchařky
na fotce je to z vepřového a s červeným vínem 🙂 bíle bohužel došlo.
Kuchařka: fraudidi