
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 150 g listového špenátu
- 100 ml smetany ke šlehání
- 3 vejce
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
- 1 lžíce polohrubé mouky
- čerstvý sýr ( lučina, žervé )
- 250 g uzeného lososa
- špetka soli
- špetka pepře
Postup přípravy receptu
-
Do kastrůlku vložíme špenát, přidáme smetanu, žloutky, pepř, parmazán a mouku. Směs při zahřívání mícháme do zhoustnutí.
-
Z bílků uděláme tuhý sníh a vmícháme do vychladlé hmoty.
-
Těsto rozetřeme na plech, na kterém již máme pečící papír a dáme péci na 7 – 10 minut při 180°C.
-
Upečený plát necháme vychladnout, překlopíme na potravinářskou fólii, odstraníme pečící papír, potřeme sýrem, poklademe plátky lososa a pevně zavineme, zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout.
-
Před podáváním ji vybalíme a krájíme na dvoucentimetrové plátky.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem udělal z pořadu Prostřeno, je výborný, vřele doporučuji.
Kuchař: pbarva