- reklama -
Suroviny
- 150 g špenátu
- 4 vejce
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- muškátový oříšek
- černé koření
- sůl
- 1 prášek do pečiva
- Náplň:
- 200 g smetanového sýra
- 100 g másla
- 3 lžíce jogurtu
- 100 g uvařených a prolisovaných brambor
- 3 stroužky česneku
- pepř
- sůl
- 150 g šunky
Postup přípravy receptu
-
Špenát vydusíme a necháme vychladnout. Pak ho rozšleháme se žloutky a olejem, přidáme mouku s práškem, koření a sníh z bílků. Rozetřeme na vymazaný plech a upečeme.
-
Upečenou roládu sesuneme ihned na vlhkou utěrku a spolu s ní stočíme. Chvilku necháme (asi 1 minutu) v klidu, pak roztočíme a srolujeme už bez utěrky. Necháme vychladnout.
-
Na vychladlou roládu natřeme tenkou vrstvu kečupu, poklademe tenké plátky šunky nebo lososa a natřeme nádivku. Srolujeme, zabalíme do alobalu a dáme na noc do ledničky.
-
Řežeme na plátky 2 cm silné a podáváme s pečivem a zeleninou.
-
Náplň: Vyšleháme sýr, máslo, jogurt a prolisované brambory, osolíme, opepříme a ochutíme prolisovaným česnekem.
Kuchařka: tejaja